GPS 5" 800x480 review

Aceasta sectine este dedicata testelor si comparatiilor atat la nivel hardware, cat si la nivel software.

Va invit sa contribuiti cu experientele si parerile voastre, pentru ca acestea conteaza cel mai mult!
Post Reply
4EST
Site Admin
Posts: 703
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

GPS 5" 800x480 review

Post by 4EST »

Ultimul produs testat este un PNA care are mai deosebit rezolutia - 800x480 pixeli


De la inceput chiar si cutia produsului arata elegant. Insa mai interesant este ce gasim inauntru:

Image


Avem asa: manual de utilizare, suport parbriz cu ventuza, partea dintre suport si PNA (incare vine prins), casti, un cablu USB scurt, incarcator priza auto si incarcator 220V

Toate destul de ordinare, fara nimic iesit din comun, poate cu exceptia cablului USB care este foarte scurt (50cm). Criza asta...


Insa PNA-ul in sine este foarte frumos. Are o margine care luceste si este foarte subtire, ma intreb unde incape antena...

Image


Spatele din plastic este lucios. Acolo gasim stickerul care confirma prezenta acumulatorului de 1250mAH, si serial number-ul dispozitivul.


Pe o laterala avem portul mini-USB, slotul micro SD si mufa de casti. Plus inca o mufa mai mica care aparent ar fi de la AV-IN, desi nu am testat functionarea acestei facilitati.

Pe cealalta laterala avem doar creionul bine camuflat

Image


GPSul se activeaza dupa o apasare de aproximativ ~1 secunda a butonului de power. Insa primele semne de viata apar dupa inca 2-3 secunde, deci nu esti sigur daca "a luat-o" sau nu.

Insa cand in sfarsit porneste, iti dai seama ca a meritat asteptarea - rezolutia de 800x480 este incredibila!! Mai ales cand am lansat un program gen file explorer, am ramas uimit de cat de multe fisiere incap pe acest ecran!


Interfata este gen Iphone, vad ca toata lumea a inceput sa o adopte.

Are cateva jocuri, aplicatii utile printre care si modulatorul FM, care ne permite sa auzim in radio-ul masinii sunetele emise de dispozitiv


In sfarsit ajungem la partea de navigare. Calea catre executabil se seteaza usor din meniu. Dupa ce se incarca iGO8, si deschidem harta observam cat de mult conteaza rezolutia:

Image


In primul rand se pot vedea mult mai multe sageti ce indica sensurile unice, ceea ce permite vizualizarea mai de sus a hartii.

Apoi incap mult mai multe nume de strazi, iar butoanele din iGO sunt foarte frumos rotunjite. Observati de exemplu in tanga jos iconita de satelit!


In concluzie rezolutia de 800x480 este foate placuta la vedere, chiar daca necesita mai multe resurse pentru a rula fluent.

masster
Posts: 15
Joined: Thu Apr 04, 2013 11:52 pm

Re: GPS 5" 800x480 review

Post by masster »

Pe cand un GPS de 5" cu procesor puternic, 800x480, RAM suficient, Sirf Atlas VI si Android KitKat?

Post Reply