Gps 7046HD AV-IN

Post Reply
johnny_22_83
Posts: 6
Joined: Sun Oct 02, 2011 9:33 pm

Gps 7046HD AV-IN

Post by johnny_22_83 »

Am achizitionat un gps de genul asta de cateva luni, iar acum pot sa spun ca l-am folosit suficient cat sa pot sa-mi formez si o parere despre el.
Trebuie sa mentionez inca de la inceput ca l-am achizitionat in vederea integrarii in consola de bord a autoturismului, ceea ce am si reusit sa realizez.
Unitatea se misca destul de bine. Luminozitatea ecranului (data la maxim, desigur) este multumitoare. In lumina directa a soarelui se vede la fel de bine ca in cazul unui telefon de 1500-2000 lei.
Sa nu uitam, totusi, ca nu vorbim de un device produs de vreo firma cu renume in domeniu.
L-am legat la o camera pentru marsarier. Comutarea se realizeaza destul de rapid, insa numai dupa ce aparatul si-a facut initializarea (daca nu a aparut inca interfata pe ecran, cam 30 de secunde de la pornire, nu comuta la camera). Dupa ce revine din modul camera, aparatul afiseaza interfata initiala. Cu alte cuvinte, la comutarea in modul camera gps-ul iese din orice aplicatie ce rula anterior (navigatie, video, etc.). Nu este tocmai o problema prea mare intrucat prin simpla accesare a unui buton din interfata se revine la aplicatia utilizata anterior.
Am pus pe card videoclipuri. Acestea ruleaza fluid si fara probleme.
Pornirea/oprirea aparatului se realizeaza odata cu punerea/luarea contactului. Nu am intampinat nicio problema la acest capitol.
In ceea ce priveste problemele pe care le-am intampinat eu, acestea vizeaza, in ordinea importantei:
-pozitionarea pe harta. Destul de des aparatul ma pozitioneaza pe strazi adiacente, indiferent daca utilizez igo, waze, google maps sau alt program de navigare. Cel mai des se intampla cand intru de pe o autostrada intr-un oras, iar gps-ul trebuie sa apropie imaginea. De cele mai multe ori o ia razna si ma arata pe alte strazi. Mentionez ca aparatul este pozitionat in limita superioara a bordului. Deci nu se poate pune problema unor interferente, mai ales ca se presupune ca ar trebui sa aiba semnal chiar si in casa. Poate exista o metoda de amplificare a receptiei, dar eu inca nu am descoperit-o;
-functionarea programului de navigatie. Ocazional se intampla ca aparatul sa inchida din senin programul de navigatie (cred ca e o problema de ram insuficient);
-memoria aparatului e atat de incarcata incat nu pot fi instalate decat vreo doua aplicatii. Pentru a avea acces la mai multe ar trebui, probabil, sters igo-ul care vine instalat pe aparat.

4EST
Site Admin
Posts: 703
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: Gps 7046HD AV-IN

Post by 4EST »

multumesc pentru parerile exprimate

pozitionarea pe strazi adiacente este datorita semnalului GPS slab receptionat. Aveti o aplicatie gps info cu care puteti vedea cati sateliti receptioneaza si mai ales la ce semnal.
Antena se afla pe spatele aparatului, in plan paralel cu ecranul. Fiind pozitionat in bord, probabil este usor inclinat cu ecranul mai in sus (fata de 90 grade), ceea ce inseamna ca spatele este mai jos, deci incidenta semnalului de la sateliti pe antena este destul de proasta. Ideal pentru receptionare este cu ecranul in jos, dar asa nu ar mai vedea nimeni nimic :)
Cand se utilizeaza pe parbriz, de obicei este la 90 grade, sau chiar inclinat mai in jos, ceea ce automat rezulta la un semnal GPS mai bun

Evident semnalul GPS interfereaza cu obiecte metalice, si nu trece prin pereti. Dar trece prin plastic!
Avand in vedere faptul ca nu il puteti muta si nici modifica inclinarea, puteti folosi un amplificator de semnal GPS

johnny_22_83
Posts: 6
Joined: Sun Oct 02, 2011 9:33 pm

Re: Gps 7046HD AV-IN

Post by johnny_22_83 »

Aparatul pare sa aiba memoria interna partitionata in 2, insa aplicatiile se instaleaza pe o singura partitie, de numai 512 mb. Exista posibilitatea sa elimin aceasta partitionare si sa am acces la toti cei 8 gb? Nu de alta, dar la 512 mb spatiu pentru aplicatii aparatul e practic inghetat la configuratia din fabrica, pentru ca mai mult de 2 aplicatii nu se pot instala.
Si mai am o intrebare legata de interfata. Daca tin apasat pe iconita navigatiei imi cere sa aleg programul de navigare dorit. Acelasi lucru se intampla si cu iconita pentru playerul video pana am dezinstalat mxplayer-ul (in incercarea de a mai face rost de spatiu, cum spuneam). Acum am reinstalat mxplayer, insa nu mai am posibilitatea sa aleg alt player (ramane prestabilit cel default). Aveti idee cum trebuie sa procedez ca sa pot stabili un alt player sa ruleze la accesarea iconitei video?
Multumesc

4EST
Site Admin
Posts: 703
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: Gps 7046HD AV-IN

Post by 4EST »

nu stiu sa va spun cum puteti schimba playerul video
repartitionarea se poate face, dar trebuie studiat cum, si probabil aveti nevoie de firmware pentru a reimparti spatiul si rescrie firware-ul

Post Reply