model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Aceasta sectine este dedicata testelor si comparatiilor atat la nivel hardware, cat si la nivel software.

Va invit sa contribuiti cu experientele si parerile voastre, pentru ca acestea conteaza cel mai mult!
4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by 4EST » Thu Mar 04, 2010 11:12 am

In curand......

Voi reveni cu mai multe detalii cand va intra pe stoc.

Mike60
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:47 pm

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by Mike60 » Fri Mar 19, 2010 11:01 pm

Este vorba despre 5009HD 128MB, 533MHz, 800x480, 4GB
Azi l-am achizitionat. Nu stiu ce marca este.
Am facut un drum pana in Brasov dar a meritat.
Nu chiar 100 % ( 99 % !!! ) dar sunt foarte multumit :-))
L-am testat tot drumul pana in Buc.
Mai am inca doua. Un PN6000 ecran 5.6" ( 480x234 ) cu TV Digital si mobilul Nokia 5800 - 3.2" ( 360x640 ). Toate montate pe barbriz de proba doar azi :-))
Sta un pic mai prost fata de celelalte doua la capitolul luminozitate.
Se stie ca LCD-ul Nokia bate cam tot ce misca dar mai ramane agatat in soft ( Garmin ).
PN6000 fiind si cu TV incorporat este probabil din aceasta cauza sa fie un pic mai luminos dar unghiul de vizibilitate este sub orice critica.
Recalcularea ( 5009 ) o face mult mai repede decat restul.
Dimensiuni = Am vrut pe acesta pentru a incapea in cutia din bordul masinii si sa fie generatie mai noua.
Nu am mai vazut GPS de 5" asa de plat precum acesta.
Rezolutia de 800x480 = se distinge imediat diferenta la scrisul marunt.
Nu stiu cum sta la capitolul baterie, filme, poze, FM sau ....
L-am luat doar pentru functia de baza " GPS ". In masina conduc :-))
Voi incerca sa-i pun o folie ( protectie ) mata ( luceste foarte tare ) fara a micsora prea mult luminozitatea si contrastul.
Recomand acest produs dupa cateva ore de mers cu el azi.
Mai ramane de vazut cum pot sa fac update-uri de harti la el.
Cardul T-Flash de 8GB este vazut in slotul lui. Mai mare nu am inca.

4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by 4EST » Sat Mar 20, 2010 11:26 am

La conectarea cu calculatorul apare ca si un usb stick, si poate fi accesat spatiu de stocare pentru update harti, schimbat soft, etc

Ma bucur ca functioneaza conform asteptarilor :)

fulger09
Posts: 9
Joined: Thu Feb 11, 2010 7:55 pm

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by fulger09 » Sat Mar 20, 2010 3:35 pm

O prima impresie:compatibilitate deplina cu suporturile H.R. (Herbert Richter),eu am unul acasa care imi este foarte drag,m-am bucurat cand am vazut ca este compatibil! :)
GPS fanatic

fulger09
Posts: 9
Joined: Thu Feb 11, 2010 7:55 pm

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by fulger09 » Sat Mar 20, 2010 4:35 pm

Poate sa imi spuna cineva ce versiune de Igo8 porneste pe dracia asta de aparat,nici 8.3.2 si nici 8.3.4 nu pornesc,restarteaza aparatul!
GPS fanatic

4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by 4EST » Sat Mar 20, 2010 11:27 pm

merge cu ambele, dar trebuie sa stie 800x480 si sa aiba un sys.txt corespunzator

Mike60
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:47 pm

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by Mike60 » Mon Mar 22, 2010 10:18 pm

@4EST
Da este adevarat ce zici cu USB-stickul dar trebuie sa-mi instalez acasa Win-7. Si nu doream acest lucru.
Ai cumva drivere pentru XP-SP2 sau 3 ? Prefer sa lucrez cu sistemul de operare licentiat :-)
A doua intrebare ar fi cum pot sa scot tot ce nu-mi este de folos in acest device ?
Banuiesc ca fara Games, FM, Wallpaper, Music, Flash ar trebui sa ramana mai multa memorie de lucru.
Corect ?

Mihai

4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by 4EST » Mon Mar 22, 2010 11:07 pm

Pai dupa conectare apesi pe ecran pe pictograma de USB. Atfel device-ul va functiona ca si un usb stick.
In principiu trebuie sa mearga fara nici un driver pe XP
Daca nu iti merge, incearca sa instalez ActiveSync, contine ceva drivere. E free de la microsoft.
Daca tot nu iti merge, e o incompatibilitate pe sistem. De exemplu pe desktop-ul meu nu merge. Dar pe laptop, sau pe desktop la munca, merge. Stiu ca am o problema si ar trebui sa reinstalez windows-ul, dar mi-e lene :)

Memoria de lucru (128MB RAM) e destul de mare, si programele nu se incarca in ea decat cand le accesezi.

Singurul lucru ce poti scoate este shell-ul, dar asta implica niste chestii destul de complicate, si prin interventia in partitia ascunsa unde se afla shell-ul, si restul programelor incluse, pierzi garantia !!!
Pentru ca daca elimini shell-ul, si nu il inlocuiesti cu altceva functional, device-ul nu mai porneste deloc.

Desigur cunosc unii meseriasi care au facut asta, si le merge foarte bine, dar e riscant!

Mike60
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:47 pm

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by Mike60 » Mon Mar 22, 2010 11:53 pm

Am incercat sa dau traseu Bucuresti - Sheffield sau Warwick ( UK ). Rumega si nu ajunge la nici un rezultat. Pana in franta ( Paris ) este OK.

4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: model 5009 cu 128MB RAM si ecran 800x480

Post by 4EST » Tue Mar 23, 2010 6:47 pm

Pai daca nu-i bifezi sa te duca cu bacul....nu prea are cum sa ajunga :)

Oricum e cam mare distanta sa mearga dintr-un foc :)

Post Reply