Modificarea fisierului SYS

catalinsobachi
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 6:47 pm

Modificarea fisierului SYS

Post by catalinsobachi » Sun May 22, 2011 11:15 pm

Am achizitionat recent Navo 4302 si sunt incantat de el. Sunt incepator in folosirea GPS-ului si incerc sa invat cam cat poti interveni la softul de navigatie fara a zapaci aparatul (daca se poate intampla asta). Am intervenit asupra softului Primo adaugandu-i harti, POI, voci am incercat chiar si licente (de la o alta varianta care avea mai multe).
Am instalat o varianta a softului Primo (cu o interfata care mie imi place) si desi i-am introdus vocea TTS, nu spune numele strazilor si nici nu-mi permite sa setez acea voce. Ar trebui sa aduc modificari fisierului SYS pentru a face acest lucru?
Am gasit o alta varianta de Primo (interfata nu-mi place) care spune numele strazilor. Am remarcat ca are fisierul SYS mult mai complex, are si ceva setari ale TTS-ului. Pot sa copii acest fisier in varianta de Primo care imi place mie si sa functioneze fara a strica ceva? Mentionez ca in acest fisier apare rezolutia 800x480, iar aparatul meu nu suporta decat 480x272.
Astept un raspuns si multumesc anticipat!

4EST
Site Admin
Posts: 696
Joined: Tue Dec 09, 2008 10:13 pm
Contact:

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by 4EST » Sun May 22, 2011 11:36 pm

in principiu stergeti liniile cu 800x480, si ar trebui sa mearga

gphg
banat
Posts: 126
Joined: Sun Jan 23, 2011 12:31 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by gphg » Mon May 23, 2011 8:16 pm

Poate iti place ce vezi mai jos si nici nu mai modifici nimic. Completezi doar cu harti si poi. Este facut special pentru navo4302, ruleaza de pe flash.
Image
http://www.megaupload.com/?d=RDBWIBAR

catalinsobachi
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 6:47 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by catalinsobachi » Mon May 23, 2011 11:32 pm

Multumesc "gphg" pentru varianta de soft personalizata pentru 4302. Totusi as vrea sa fac sa mearga tts-ul (in special sa spuna numele strazilor) in Primo cu skinul original, cel care mi se pare mie mai comod. Dupa cum spuneam aveam doua variante de Primo: 1.1 (skin original, fara nume de strazi) si 1.2 (skin modificat, dar spune strazile). Am copiat in primul rand vocea tts in fisierul corect. Am incercat sa copii fisierul SYS din 1.2 in 1.1, i-am mai facut modificari, dar fara succes, nu am reusit sa-l "conving" pe Primo 1.1 sa spuna numele strazilor.
Acum sunt la varianta nr.2, sa schimb inapoi skinul original la Primo 1.2. Am inceput prin a sterge fisierele din direcorul Skin. Cand am pornit GPS-ul, la sfarsitul expertului de configurare, dupa ce am dat Finalizare am primit o eroare Failed to open file: ico_Favorites.bmp si iesea din program. Aveti idee cum sa revin la skinul original si sa functioneze?
Multumesc!

gphg
banat
Posts: 126
Joined: Sun Jan 23, 2011 12:31 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by gphg » Tue May 24, 2011 1:28 pm

Deci pentru igo primo 1.1 TTS-ul este diferit. Nu o sa mearga niciodata tts in limba romana de pe primo1.2 pe primo 1.1 si invers. De asemenea, nu exista decat vreo 3 skin-uri care permit tts pro la Primo 1.2 (practic citeste tot la dimka, iar la dodo si gj-ak destul de mult) si doar skin-ul dimka la Primo 1.1. Numele strazilor il citeste si fara skin, dar fara alerte, alarme, etc. Interfata este dictata in primul rand de data.zip si de branding.zip. Daca nu ai aceste doua fisiere si pentru rezolutia ta, e mult mai greu sa obtii ceva identic.
Tu spui ca Primo original e mai comod pentru tine. Ai o solutie simpla la indemana: Inlocuiesti data.zip si branding.zip in kitt-ul meu cu cele dintru-un kitt primo original care sa aiba si rezolutie 480X272, stergi save si repornesti aparatul. La voce selectezi liana tts. Nu o sa mai ai mapchanger, icon-uri personalizate decat in userdata, dar o sa ai kitt-ul original cu citire nume de strazi! Hartile le pui in map, cu basemap, fda, fpa, ftr si .nrg aferente, iar poi in poi. Restul folderelor map_ta, poi_ta... nu vor mai fi citite. Eroarea ai primit-o pentru ca ai sters un skin setat ca implicit fara sa stergi si save.
E posibil sa revina la imaginea originala din mai multe-setari-afisare-implicit si si noapte in loc de dimka tomsoft si restartare, dar e posibil sa fie inclus in branding ca implicit skin-ul GJ, deci e mai sigura prima solutie. In schimb, la a doua, daca merge, o sa ramana icon-urile personalizate pentru poi.

catalinsobachi
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2011 6:47 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by catalinsobachi » Tue May 24, 2011 7:53 pm

Multumesc, voi incerca.

kraft
Posts: 6
Joined: Mon May 23, 2011 2:36 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by kraft » Tue May 24, 2011 9:48 pm

gphg wrote:Poate iti place ce vezi mai jos si nici nu mai modifici nimic. Completezi doar cu harti si poi. Este facut special pentru navo4302, ruleaza de pe flash.
Image
http://www.megaupload.com/?d=RDBWIBAR
Va rog, se poate un re-upload?
LE - ce tip de harti&POIs se potrivesc?

gphg
banat
Posts: 126
Joined: Sun Jan 23, 2011 12:31 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by gphg » Tue May 24, 2011 10:10 pm

Din pacate nu se mai poate! Roaga pe cineva care a apucat sa faca download, sa urce din nou kitt-ul. Merge cu toate seturile de harti, topmap, teleatlas si navteq, are mapchanger.

kraft
Posts: 6
Joined: Mon May 23, 2011 2:36 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by kraft » Tue May 24, 2011 10:29 pm

gphg wrote:Din pacate nu se mai poate! Roaga pe cineva care a apucat sa faca download, sa urce din nou kitt-ul. Merge cu toate seturile de harti, topmap, teleatlas si navteq, are mapchanger.
Daca se poate, as vrea sa stiu cum se numeste kit-ul ca sa stiu ce caut.
Multumesc.

gphg
banat
Posts: 126
Joined: Sun Jan 23, 2011 12:31 pm

Re: Modificarea fisierului SYS

Post by gphg » Wed May 25, 2011 10:23 am

Kittul se numea navo, a fost postat de mine si sters tot de mine din cauza unor motive independente de membrii acestui forum. Poate o sa-l repostez, dar nu pot sa o fac doar pentru membrii acestui forum deoarece este o munca in echipa si prefer sa nu nedreptatesc pe nimeni. Stiu ca au fost vreo 300 de download-uri in trei zile pe doua forumuri unde a fost postat, deci potentiali forumisti care sa faca din nou upload exista.

Post Reply